Ingredience: 1 balíček světlých a 1 balíček tmavých BeBe sušenek; 150 g moučkového cukru; 100 g másla, 500 g polotučného jemného tvarohu (asi 2 vaničky); 1 zakysaná smetana; troška rumu; 2 banány
Postup: Nejprve utřeme máslo s cukrem, tvarohem, zakysanou smetanou a ochutíme rumem (použijeme ruční šlehač). Na alobal naskládáme světlé BeBe sušenky, 3 řady po 7 kusech. Potřeme je polovinou tvarohového krému (aby se sušenky nerozjížděly, skládejte je podél prkýnka nebo válu) a zakryjeme další sušenkovou vrstvou, tentokrát tmavou. Rozetřeme další vrstvu krému (trošku si necháme) a na prostřední řadu položíme oloupané banány. Pak vezmeme alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak, že se sušenky nahoře spojí do střechy. Po zatuhnutí v ledničce (stačí hodinka dvě) potřeme zbytkem krému, který jsme si nechali stranou. Celé dílko pak nazdobíme třeba nastrouhanou hořkou čokoládou.
P.S.: Nebojte se, že by to nešlo ukrojit, sušenky během chlazení v ledničce změknou. Zkuste i s jiným ovocem, třeba jahodami. Dobrou chuť;)