Mandarinkový koláč

18. říjen 2011 | 16.03 |
blog › 
Mišmaš › 
Mandarinkový koláč

 Dnes vám představím ve všech směrech lehký moučník dokonale vyvážených chutí. Takhle nějak bys snad mohla chutnat božská mana...

kolac

Ingredience: 4 vejce, 220 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 80 ml rostlinného oleje, 130 ml minerální vody bez příchutě, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, tři malé plechovky mandarinek; Na krém: 1 smetana ke šlehání, 1 zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr + skořice či kakao na poprášení

Postup: Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme; postupně přišleháváme i olej, minerálku a mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme a dáme vychladnout. Mezitím si připravíme krém - smetanu ušleháme do tuha, smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Vychladlé těsto poklademe mandarinkami a na ně naneseme krém. Možná se vám bude zdát, že je ho málo, ale stačí to, uvidíte. Nakonec jemně poprášíme skořicí nebo kakaem (ale ne moc, zvláště výrazná chuť skořice by při větším množství všechny ostatní přebyla).

Ovocné fantazii se meze nekladou, tenhle "koláč" můžete zkusit prakticky s jakýmkoliv ovocem. Dobrou chuť;)

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář