Dokonale vyvážená směsice chutí ženiálního cheesecaku se může navíc pochlubit jednoduchou přípravou. Přesvědčte se sami.
Ingredience: Ořechové dno: 80 g piškotů, 50 g mletých oříšků, 50 g změklého másla; Náplň číslo 1: 500 g nejlépe plnotučného tvarohu (ale může být i polo), 250 g Ricotty, zakysaná smetana, 200 g cukru, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, vanilkový cukr; Náplň číslo 2: zakysaná smetana, lžíce cukru
Postup: Dortovou formu o průměru dvaadvacet centimetrů vymažeme a vysypeme moukou. Piškoty umeleme s ořechy najemno a všechno smícháme s máslem. Vzniklou drobenku upěchujeme na dno dortové formy. Ve větší míse pak krátce vyšleháme tvaroh s jedním kelímkem zakysané smetany, cukrem, vejci, vanilkovým cukrem a moukou. Vlijeme do dortové formy a na ořechové dno a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 200°C. Po deseti minutách pečení snížíme na 180°C a pečeme ještě třičtvrtě hodinky. Po vyndání z trouby naneseme na povrch dortu druhý kelímek zakysané smetany a na pět minut vrátíme do rozpálené trouby. Doporučuji i po vypnutí trouby v ní dort ještě nechat, aby se vám nesrazil. Po úplném vychladnutí dejte dort ztuhnout do lednice.
Není na škodu dozdobit ovocem (například jahody jsou vynikající) nebo třeba i rozteklou čokoládou. Dobrou chuť!;)