...houbový bramborák! Fakt strašnou. Myslím, že jsem tu už v nějakém starším článku zmiňovala, jak jsem letos na podzim objevila lásku k houbám. Hlavně k bedlovým a hříbkovým řízkům. A dneska jsem čirou náhodou na internetovém magazínu TOPZINE.cz objevila recept na houbový bramborák. Bramboráky miluju, děláme je doma odjakživa. Ještě by to tedy chtělo nějaké ty "plody lesa" (=houby) a vyrobím si tuhle podzimní lahůdku.
Ingredience: 300 g hub (hříbky především), 500 g brambor, 2 vejce, 1 cibule, 5 stroužků česneku, lžíce másla, 30 g hladké mouky, 2 lžíce majoránky (klidně tři!), sůl, pepř a kmín dle chuti (v receptu se dále neuvádí, ale doporučuji i něco málo chutného salámu, třeba vysočiny)
Postup: Na rozehřátém másle zpěníme najemno nasekanou cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené houby (případně ještě ten salám) a dusíme se špetkou soli a kmínem alespoň dvacet minut. Mezitím si můžeme nastrouhat brambory, ke kterým pak přidáme česnek, majoránku, hladkou mouku, dvě vejce a dochutíme solí a pepřem. Do té doby by měly být houbičky hotové, necháme je tedy ještě vychladnout (nesmějí být horké!) a přidáme je k bramborové směsi. A teď malá změna: v receptu se uvádí, že celou tuhle směs vylijeme a plech vymazaný sádlem a budeme péct přibližně na 200°C 40 minut. Nezní to špatně, určitě vyzkoušejte, ale já se budu držet zkušeností a budu směs v malých placičkách smažit na pánvi. Ale proti gustu žádný dišputát:)
Dobrou chuť!;)