19. září 2011 | 18.28 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Broskvová bublanina je lehký a osvěžující zákusek nejen v horkých letních dnech, hodí se třeba i k šálku čaje v těchhle pochmurných a pršavých:) A protože dneska je pochmurný a pršavý den jako vyšitý, rozhodla jsem se, že si ho zlepším touhle dobrotou.
Na bublaninu budete potřebovat:
24 dkg polohrubé mouky
10 dkg másla (případně tuku)
3 vejce
15 dkg práškového cukru
3/4 prášku do pečiva
1/8 litru mléka
na kousky nakrájené broskve (případně jiné ovoce) podle chuti
Postup přípravy:
Nejprve si oddělíme zvlášť žloutky a bílky, ze kterých si ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse pak důkladně utřeme cukr s rozměklým máslem, potom přidáme vejce a mouku, ve které už máme rozmíchaný prášek do pečiva. Následně zalijeme mlékem a na závěr ještě přidáme sníh. Všechnu hmotu důkladně promícháme a rozšleháme do hladka. Těsto pak rovnoměrně uhladíme do vymazaného pekáče a po celé jeho ploše do něj "vmačkáme" kousky broskví. Pak už stačí jen vložit do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200°C přibližně půl hodiny.
Dobrou chuť!
Zpět na hlavní stranu blogu